14 az 1-ben Wifi-s légszennyezettség-érzékelő

A légszennyezés egészségügyi kockázatot jelent, ami indokolttá teszi a rendszeres mérését. Ehhez nyújt segítséget ez az eszköz.

 

Egészségügyi kockázat

Álmatlanság, izgatottság, fejfájás, émelység, vagy netántán zavartság csak néhány tünet a sok közül, ami azt jeleztheti, hogy valamilyen gázmérgezésnek, vagy valamilyen magas koncetrációjú anyag káros hatásának vagyunk kitéve. Szerencsétlen esetben, akár éltveszlyes helyzetbe is kerülhetünk, ha nem szerzünk tudomást a potenciális veszélyforrásokról. A nem megfelelő páratartalom is okozhat jelentős egészségügyi és/vagy anyagi károkat. 

légszennyezettség-mérő

Prevenció

légszennyezettség-érzékelő sokoldalú eszköz, amely lehetővé teszi a CO2, PM2.5, PM10, HCHO, TVOC, hőmérséklet és páratartalom mérését, így segítve az otthoni környezet felügyeletét. Remek kiegészítője lehet ez a légtisztító, amely képes megfogni a baktériumokat, polleneket, port és háziállatok szőrét, valamint egy saját, nagy hatékonyságú aktívszenes szűrőt, amely semlegesíti a szagokat, a főzés okozta szagokat.

Tulajdonságok

Az érzékelő képes valós időben figyelni a szén-dioxid (CO2) szintet a környezetben. A magas CO2-szintek negatívan befolyásolhatják a koncentrációt, a teljesítményt és akár a hangulatot is. Az eszköz figyelmeztetéseket küld, amikor a CO2 szint túllépi a biztonságos határértékeket, így lehetővé téve a szellőztetést vagy más intézkedéseket.

A PM2.5 és PM10 részecskék mérésével a légszennyezettség szintjét is monitorozhatjuk. Ez rendkívül fontos azok számára, akik allergiásak, asztmásak vagy érzékenyek a szennyezett levegőre. Az eszköz segít nyomon követni ezeket a részecskéket és figyelmeztetést küld, ha a szintek veszélyesen magasra emelkednek.  Ehhez is nagy segítséget nyújthat a fent említett levegőtísztító.

Ezenkívül az eszköz képes mérni a formaldehid (HCHO) és a telítetlen szerves vegyületek (TVOC) szintjét is a levegőben. A formaldehid olyan vegyi anyag, amely gyakran előfordul a lakásokban és az irodákban használt bútorok, padlóburkolatok és festékek kibocsátása által. A magas formaldehid-szintek egészségügyi problémákat okozhatnak, ezért fontos, hogy időben észleljük és kezeljük ezeket a szennyező anyagokat.

Az eszköz rendszeres méréseket végez, hogy fenntartsa az egészséges beltéri levegőminőséget.

légszennyezettség-mérő

A 14 az 1-ben légszennyezettség-érzékelő Wi-Fi-kapcsolattal rendelkezik, amely lehetővé teszi a csatlakozást a helyi hálózathoz és a mobilalkalmazáson keresztül történő távoli hozzáférést. A készülék a mérések eredményeit és a változásokat az alkalmazásban jeleníti meg, így könnyedén nyomon követhető a légminőség a mobiltelefonról vagy táblagépről. Emellett az eszköz időzítőt és riasztó funkciót is kínál.

Az légszennyezettség-érzékelő itt rendelhető meg 13 000 Ft-ért.