ESP32, modulok, tippek

Elektronikával hobbi szinten foglalkozók egy kedvence az ESP32. Ebben a bejegyzésben annak, és kiegészítőinek az akcióit listázzuk.

 Esp 32 Wroom board. Sokszor 2-3000 Forintra akciózva itt érhető el. Ez a Wroom 32s kiadás, Wifi bluetooth, és minden ami szem szájnak ingere.

 

Ha hordozni is szeretnénk az ESP32-t, akkor kell hozzá Lithium akkumlátor tápellátás. Ez is 2-4000 Forintos tétel, a töltő elektronikával és feszültség szabályozóval ellátva. ESP32 battery shield. 18650 -es akkumlátorokat lehet bele tenni.

Itt vásárolható meg.

 

Amekkora számítási kapacitás rejlik az ESP32-ben, úgy képes lehet akár arc felismerésre is, de jól működik IP kameraként is, akár egy barkács biztonsági rendszerhez is.

Erre az ESP32-CAM board a megfelelő választás. Ez 4000 Forinttól is kapható itt kamerával együtt!

ESP32 cam module

 

Ha viszont kijelezni kell valamit, arra is vannak opciók. Az egyik legszebb megoldás a színes LCD kiejlzővel szerelt ESP modul, a LILYGO TTGO T-Display. 1.14"-os kijelzővel akár animációkat is meg tud jeleníteni, de grafikonokat és színes adatokat is.

Ennek az ára 6000 Forinttól indul akciósan itt.

lilygo t-display akciós

 

Ha nagy távolságba szeretnénk adatot átküldeni, arra a leg kézenfekvőbb megoldás a Lora rádió használata. Magyarországon is nagyon jó a lefedettsége a hálózatnak, de akár pont-pont összeköttetésre is alkalmas.

Sokan használják a Meshatic rendszert, vagy akár a Disaster radio-t is. A következő modul, ami OLED kijelzőt és LORA SX1276-ot is tartalmaz 9000 Forinttól várásolhatod meg itt.

ttgo lora32 esp32 oled

 

 

A LORA-nál is nagyobb távolságot kellene áthidalni? Erre találták ki a mobil internetet. A TTGO T-SIM 4G-vel szerelt lapkája képes energia hatékonyan szinte bárhonnan adatot küldeni. Programozása ugyan olyan egyszerű, mint a Wifi-é!

GPS nélkül 14000 Forint, GPS modullal 16000 Forint itt.

Kiváló lehet akár nyomkövetők vagy autó flottakezelés létrehozására is. Természetesen a termékből nem maradhat ki az akkumlátor kezelés (18650) töltő elektronikával sem, hiszen anélkül nehéz lenne mobil eszközt fejleszteni.

ttgo t-sim 4g esp32 battery

 

Az okos házak vezérlésére az egyik leg kényelmesebb mód az érintő kijelzős panel elhelyezése. Az ESP32-vel ez is kényelmesen megoldható egy design-os modullal, ami 3.5"-os multi touch-os kijelzővel érkezik.

Használható dashboard-ok készítésére, riasztó kód bevitel kezelésre, több almenüs rendszerek létrehozására, vagy csak egyszerűen az eszközök kapcsolgatására is.

Az ára akciósan 17000 Forinttól kezdődik itt.

esp32_touch_lcd_panel.png

Amikor a kijelzők nem kell, hogy folyamatosan frissüljenek, de jó ha nagyon energia hatékonyan akár hónapokig üzemel egy elemről, akkor kerül képbe az E-Papír. A LILYGO-nak erre is van kész terméke, a T5 4.7"-os ESP32-vel szerelt készlete.

Az ára 25000 Forint környékén jár, de ezt is gyakran még ennél is olcsóbban meg lehet vásárolni, érdemes figyelni az alábbi linket.

ttgo-t5-epapper.png